A oto finaliści Grand Prix z każdej konkursowej kategorii. Jak wam się podoba? Post powstał dzięki współpracy z Chmielaki Krasnostawskie Organizator
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria I Piwa jasne w stylu Leichtbier o zawartości ekstraktu do 11° Plato.
Ordynackie Lekkie – Browar Zwierzyniec
Kategoria II Piwa jasne w stylu Pils o zawartości ekstraktu 11,1-12,9° Plato.
Jagiełło Pils – Browar Jagiełło
Kategoria III Piwa jasne w stylu Marcowe o zawartości ekstraktu 13-16° Plato.
Kozackie Mocne – Browar Namysłów
Kategoria IV Piwa w stylu Bock o zawartości ekstraktu powyżej 16° Plato.
Żywiec Bock – Grupa Żywiec
Kategoria V Piwa ciemne o zawartości ekstraktu do 18° Plato.
Nałęczowskie Ciemne – Browar Jagiełło
Kategoria VI Piwa w stylu Porter Bałtycki o zawartości ekstraktu powyżej 18° Plato.
Żywiec Porter – Grupa Żywiec
Kategoria VII Napoje na bazie piwa typu Radler/Shandy.
Warka Radler Jabłko – Grupa Żywiec
Kategoria VIII Piwa smakowe.
Magnus Toffee – Browar Jagiełło
Piwa górnej fermentacji:
Kategoria IX Piwa w stylu belgijskim o zawartości ekstraktu do 14° Plato.
Retro Ale – Browar Trzy Korony
Kategoria IX Piwa w stylu belgijskim o zawartości ekstraktu do 14° Plato.
Retro Ale – Browar Trzy Korony
Kategoria X Piwa w stylu belgijskim o podwyższonym ekstrakcie powyżej 14° Plato.
Zamojskie Belgian Style – Browar Zamość
Kategoria XI Piwa białe w stylu belgijskim Witbier o zawartości ekstraktu 11-12,5° Plato.
Witbier Trzy Korony – Browar Trzy Korony
Witbier Trzy Korony – Browar Trzy Korony
Kategoria XII Piwa pszeniczne jasne w niemieckim stylu Hefeweizen Hell o zawartości ekstraktu 11- 14° Plato.
Pszeniczny Pan – Browar Jedlinka
Kategoria XIII Piwa pszeniczne ciemne w niemieckim stylu Hefeweizen Dunkel o zawartości ekstraktu 11-14° Plato.
Bierhalle Dunkel Weizen - Bierhalle Arkadia
Kategoria XIV Piwa o podwyższonej zawartości chmielu typu Bitter, EBS, IPA, AIPA.
Podróże Kormorana AIPA – Browar Kormoran
Kategoria XV Piwa w stylu Stout Dry/Sweet o zawartości ekstraktu 9,5-18° Plato.
Grodzki Sweet Stout - Browar Grodzka 15
Kategoria XVI Piwa w stylu Altbier o zawartości ekstraktu 11-12,5° Plato.
Bierhalle Altbier - Bierhalle Silesia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz