Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria I Piwa jasne w stylu Leichtbier o zawartości ekstraktu do 11° Plato.
1. Ordynackie Lekkie – Browar Zwierzyniec
2. Jurajskie Pils – Browar Na Jurze
3. Dożynkowe – Carlsberg Polska
Kategoria II Piwa jasne w stylu Pils o zawartości ekstraktu 11,1-12,9° Plato.
1. Jagiełło Pils – Browar Jagiełło
2. Nałęczowskie Jasne – Browar Jagiełło
3. Perła Chmielowa - Perła Browary Lubelskie
Kategoria III Piwa jasne w stylu Marcowe o zawartości ekstraktu 13-16° Plato.
1. Kozackie Mocne – Browar Namysłów
2. Żywiec Marcowe – Grupa Żywiec
3. Perła Mocna - Perła Browary Lubelskie
Kategoria IV Piwa w stylu Bock o zawartości ekstraktu powyżej 16° Plato.
1. Żywiec Bock – Grupa Żywiec
2. Bierhalle Maibock - Bierhalle Arkadia
3. Bierhalle Bock – Bierhalle Manufaktura
Tego piwa niestety internety nie mają....
Kategoria V Piwa ciemne o zawartości ekstraktu do 18° Plato.
1. Nałęczowskie Ciemne – Browar Jagiełło
2. Magnus – Browar Jagiełło
3. Landskron Pupen-Schultzes - Landskron Brau-Manufaktur
Kategoria VI Piwa w stylu Porter Bałtycki o zawartości ekstraktu powyżej 18° Plato.
1. Żywiec Porter – Grupa Żywiec
2. Porter Warmiński – Browar Kormoran
3. Grand Imperial Porter – Browar Amber
Kategoria VII Napoje na bazie piwa typu Radler/Shandy.
1. Warka Radler Jabłko – Grupa Żywiec
2. Warka Radler Cytryna – Grupa Żywiec
3. Perła Radler - Perła Browary Lubelskie
Kategoria VIII Piwa smakowe.
1. Magnus Toffee – Browar Jagiełło
2. Magnus Śliwkowy – Browar Jagiełło
3. Jurajska Pomarańcza – Browar Na Jurze
Piwa górnej fermentacji:
Kategoria IX Piwa w stylu belgijskim o zawartości ekstraktu do 14° Plato.
1. Retro Ale – Browar Trzy Korony
i znów nie zanalazłem etykiety :(
Kategoria X Piwa w stylu belgijskim o podwyższonym ekstrakcie powyżej 14° Plato.
1. Zamojskie Belgian Style – Browar Zamość
i znów internety milczą o tym piwie.
2. Komes Potrójny Złoty – Browar Fortuna
Kategoria IX Piwa w stylu belgijskim o zawartości ekstraktu do 14° Plato.
1. Retro Ale – Browar Trzy Korony
i znów nie zanalazłem etykiety :(
Kategoria X Piwa w stylu belgijskim o podwyższonym ekstrakcie powyżej 14° Plato.
1. Zamojskie Belgian Style – Browar Zamość
2. Komes Potrójny Złoty – Browar Fortuna
3. Triple Blond – Browar Sulimar
Kategoria XI Piwa białe w stylu belgijskim Witbier o zawartości ekstraktu 11-12,5° Plato.
1. Witbier Trzy Korony – Browar Trzy Korony
1. Witbier Trzy Korony – Browar Trzy Korony
2. Alter Beer Valkiria – Browar Sulimar
3. Żywiec Białe – Grupa Żywiec
Kategoria XII Piwa pszeniczne jasne w niemieckim stylu Hefeweizen Hell o zawartości ekstraktu 11- 14° Plato.
1. Pszeniczny Pan – Browar Jedlinka
znów internet milczy....
2. Landskron Weizen - Landskron Brau-Manufaktur
3. Wąsosz Pszeniczne – Browar Wąsosz
brak etykiety
A teraz cztery kategorie które miałem przyjemność sędziować
Kategoria XIII Piwa pszeniczne ciemne w niemieckim stylu Hefeweizen Dunkel o zawartości ekstraktu 11-14° Plato.
1. Bierhalle Dunkel Weizen - Bierhalle Arkadia
brak etykiety
2. Bierhalle Dunkel Weizen - Bierhalle Silesia
brak etykiety
3. Ursa Dobra Karma – Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior
Kategoria XIV Piwa o podwyższonej zawartości chmielu typu Bitter, EBS, IPA, AIPA.
1. Podróże AIPA – Browar Kormoran
2. Ursa Megaloman – Bieszczadzka Wytwórnia Piwa Ursa Maior
3. Lwówek Jankes – Browar Lwówek
Kategoria XV Piwa w stylu Stout Dry/Sweet o zawartości ekstraktu 9,5-18° Plato.
1. Grodzki Sweet Stout - Browar Grodzka 15
brak etykiety
2. Ciemne Stout – Browarmia
3. Stout Zamojski – Browar Zamość
brak etykiety
Kategoria XVI Piwa w stylu Altbier o zawartości ekstraktu 11-12,5° Plato.
1. Bierhalle Altbier - Bierhalle Silesia
brak etykiety
Piwa miodowe:
Kategoria XVII Piwa miodowe.
1. Fortuna Miodowe Ciemne – Browar Fortuna
2. Jagiełło Miodowy – Browar Jagiełło
3. Grodzkie Miodowe - Browar Grodzka 15
etykiety brak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz