A tu taka mała ściągawka dla piwnych laików.
Bock to piwo ciemne, znane w Polsce również pod nazwą koźlak. Ma piękną, rubinową barwę
oraz treściwy smak, który zawdzięcza wyjątkowej kombinacji słodów: pilzneńskiego, monachijskiego i karmelowego. Bock najlepiej wydobywa swoje walory smakowe i zapachowe, kiedy jest serwowany w snifterze w temperaturze 9-11 stopni Celsjusza.
Marcowe jest piwem typu lager o bursztynowej barwie oraz łagodnym słodowym smaku. Jego nazwa pochodzi z tradycji warzenia tego gatunku w pierwszych tygodniach wiosny. Obecnie, jego produkcja możliwa jest przez cały rok. Marcowe serwuje się w kuflu w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza.
Białe to naturalnie mętne piwo pszeniczne. Warzone jest przy użyciu słodu pszenicznego
i jęczmiennego. Zachęca orzeźwiającym i lekkim smakiem z dodatkiem kolendry. Najlepiej smakuje podawane w temperaturze 4-6 stopni Celsjusza w smukłej szklance.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz